Säkerhet på nätet

Att shoppa elektronik på nätet är inte alltid helt riskfritt. Men om man följer lite enkla guidelines, så behöver man inte oroa sig. Alla faror med näthandel kan man nämligen parera genom att noggrant kolla igenom vissa saker innan man slår till. Allt kokar egentligen ned till en enda sak: är sajten som du är på väg att handla från pålitlig? Hur kontrollerar du det?

Är det en välkänd sajt?

Denna fråga är den absolut viktigaste att ha ett rekordeligt svar på innan man slår till. För om sajten som du planerar att shoppa från är en välkänd, internationell sida, behöver du med stor sannolikhet inte oroa dig. Men var ändå försiktig och uppmärksam på om något ser konstigt ut, och läs för guds skull igenom allt som har med din bytesrätt och dyligt att göra. Men om den inte är välkänd…

…besök forum och sök på nätet!

Om du där finner att andra handlat från sajten och varit nöjda så har du antagligen inget att oro dig för. Men om du å andra sidan hittar dåliga kommentarer om en webbshopp, eller kanske inte hittar någonting alls om den, bör du avstå från ditt köp. Framförallt om det är något dyrbart som du avser att inhandla.

Är betalningssystemet säkert? 

Vilket betalningssystem som sajten använder är verkligen en av de viktigaste sakerna att se över. För trots att din vara levereras så riskerar du med ett osäkert betalningssystem att dina kreditkortsuppgifter kommer i fel händer, och att varan du inhandlade indirekt kan komma att kosta betydligt mer än vad du gick med på att betala.Paypal är ett exempel på ett bra system!

säkerhet på nätet

Säkerhet på nätet